tisdag, augusti 22, 2006

Swedes are the new Polish

Först och främst så måste jag be om ursäkt för alla eventuella läsare av denna blogg att det har tagit så sjukt lång tid mellan uppdateringarna. Skyll på danskjävlarna! Skall försöka uppdatera vad som har hänt sedan sist.

För lite mer än en månad sedan så började jag mitt nya jobb som fastighetsskötare i Köpenhamn, Jobbet gick lite väl enkelt att få och jag anade snabbt ugglor i brallan, vilket var befogat. Det visar sig att man får ingen betald övertid + att människorna som jobbar där är inte de mest tillmötesgående tjommarna..oftast väldigt agressiv stämning på firman, prat bakom ryggen etc..well well det betalar räkningarna sålänge.. Som svensk där står man inte högt i kurs..Språket..språkförbistringen är stundtals outhärdlig, man kommer lixom inte riktigt in i gemenskapen när man inte hajjar ett skit av vad som sägs..dom skulle kunna fråga mig om jag har lust att bli knullad med en kvast i ett soprum o jag skulle genast skratta medhållande/nervöst o inte hajja ett jota. Men det visar sig att när dom frågar något så är det oftast "vill du ha en öl?"..det tog ett tag innan jag vande mig att få den frågan klockan 11.00 en måndagsförmiddag..eller rättare sagt det tog ett tag innan jag tackade nej.känner sig lagom skabbig redan med soppåssmegg på kläderna..skulle bara fattas att man var småpackad oxå så skulle man kunna säga adjöss till allt vad värdighet heter.
Allt är dock inte totalt mörker, jag får trots allt lön för det jag gör, och så finns det 3 svenskar där som började ungefär samtidigt som mig varav en som jobbar i mitt "team". Well well det finns faktiskt inget intressant att säga om det jobbet..återkommer om det inträffar några skandaler eller såfort jag hittat ett annat jobb..

Mor min och Morfar har oxå varit här och hälsat på. Det var rackarns trevligt med restaurangbesök med god mat och spelkvällar med gott vin. Morfar mådde gött med sportfrågorna i mitt Geni från forna dagar. Hanna har även varit nere och lånat madrassen. Det var riktigt trevlig men jag kunde inte hänga med på allt röjj i veckan eftersom man är working lad nu=/
Därtill har det varit många sköna utekvällar och konserter.

Top 5

1. Kate Bush - December will be magic again
2. The Congos - Congo man(carl craig mix)
3. Patti austin - Didn't say a word
4. The Triffids - Wide open road
5. James Dean Bradfield - hela nya plattan
hit counter
counter
<body>