onsdag, februari 28, 2007

Malmö - Eskilstuna

På tisdag klockan 16.50 kommer jag förhoppningsvis befinna mig på Eskilstuna Central. Det skall bli riktigt gött o komma "hem" igen och träffa alla vänner, och med en utomordentlig timing så lyckas man pricka in Anders 30årsfirande!

Den senaste veckan har varit ganska ordinär och sansad. Seminariet i tisdags handlade om amerikansk kontra europeisk designhistoria och var mer av en sammanfattning av det vi har pratat om den senaste tiden. Dagens höjdpunkt var när kassörskan på systembolaget överraskande ville titta på min legitimation. Detta har allvarligt inte hänt mig på säkert 4 år..kul och smickrande antar jag. Kvällen har spenderats med ett glas vin i handen och en bibba texter om ergonomisk design i norden, väldigt behagligt.

Igår så tog jag och Josefina oss i kragen och tittade på Science of sleep som har legat och väntat på oss ett bra tag nu. Jag ska inte kasta mig in i en lång recention av den nu men den tröck verkligen på mina knappar..fantastisk. Nej nu skall jag strax återgå till studierna och skålen doodles men innan dess så tänkte jag fråga om någon var intresserad av att gå till biskopen nästa vecka och dricka god öl o svamla?

Dagens:
Låt: Wings - Silly Lovesongs
Länk: Slowly Downward

Etiketter:

torsdag, februari 22, 2007

Like The Deserts Miss The Rain

Det måste lätt vara över 20 år sedan hennes förra soloalbum så det är väl dags nu. Måste erkänna att jag inte hade den blekaste om att det var på väg men efter random slösurfande på på MySpace så råkade jag hamna på hennes sida. 30 sekunder in i "It's All True" så är jag såld..och när jag har kommit till "By Picadilly Station I Sat Down And Wept" så sitter jag redan i en fåtölj bredvid Tracy någonstans i Shoreditch och pratar böcker över en pint. Efter en halvtimmes lyssning så kan jag konstatera att skivan tillfredställer både gå ut-o-bar-överkropp-klubba känslan såväl som faaaan-vad-jag-önskar-jag-bodde-i-london-och-satt-och-lystnade
-på-regnet-känslan. Nu skall jag återgå till skivan som jag tycker ni skall få era antingen fysiska eller digitala tassar på asap! Om ni inte kan få nog av Tracey Thorns röst så kan ni alltid lyssna på Marine Girls eller/och hennes tidigare soloskivor.

Dagen Låt: Tracey Thorn - Hands Up To The Ceiling

Singeln "It's All True" Kommer ut den 26e Februari

Etiketter:

torsdag, februari 15, 2007

En TNIS med bröd tack!

Eftersom jag inte bor i England och inte har tillgång till hela det fantastiska utbudet av Quornprodukter så är det lätt hänt att man blir överpep när det dyker upp nya vegetariska alternativ i frysdisken. Företaget Hälsosport har tagit fram en rad produkter som skall vara tillgängliga på samtliga Hemköpsbutiker i sverigefrån Februari vilket är glädjande. Igår så gick jag ut från Hemköp Triangeln med deras "Kyckling" och "Kebab", kycklingen avsmakades igår och var faktiskt helt ok. Idag så fräste jag på Kebabvarianten vilken till min stora sorg mer påminde om vad jag tror ett benskydd smakar. Får hoppas mer på Bolognesemixen, Stekbullarna, Bacon eller Burgarna.

Det är även på sin plats med ett stort grattis till min favvorestaurang Vegegården som har tagit hem priset för årets restaurang enligt besökarna av Djurens Rätt. Grrrrrrattis!
Om man inte redan visste om det så gör Enghav en i mitt tycke alldeles fantabulous tångcaviar som man kan använda för o lyxa till krubbet med. Den är baserad på 85% havstång och den
"innehåller viktiga spårämnen och mineraler som magnesium, kalcium och jod, vilka är bra för kroppens uppbyggnad. TÅNG-Caviaren har en fräsch, marin smak och en konsistens som väl kan jämföras med romcaviar"
Go Veg!

Dagens
Länk: vegankrubb.se
Låt: Morrissey - Late night, Maudlin street(while on the subject)
Vill ha!: Double Bubble
Tech: Tesla Downunder

Etiketter: ,

tisdag, februari 13, 2007

The Magic Yard

Gud jag är kär..det händer alldeles för sällan att man hittar sådana här pärlor i form av ett soundtrack. Luboš Fišer är född i Prag och är mannen bakom soundtracket till den Tjeckiska filmen "Valerie and her week of wonders" som jag skall ta o beställa så fort jag bara har råd..Har tassat omkring på små tjeckiska gothmoln hela veckan. Albumet har dock fått konkurrens av Susan Christies "Paint a Lady" som får mig att drömma om en egen liten cottage någonstans i Midlands där jag kan ligga o påta lite i min egen rabatt samtidigt som Josefina sitter o löser korsord under ett parasoll med sin pregmage.

Känner att det var lite för lång tid sedan jag lyssnade på folk&psych etc..De gamla Circus Days samlingarna får duga gott och väl tills jag springer på flera pärlor. Utöver dessa två skivorna så har jag lyssnat på: City Boy, Deaf School, Stories, Andy Votels "Prog is not a four letter word" & diverse turkfunk. "Valerie and her week of wonders" och "Paint a lady" finns att köpa hos fantastiska Finders Keepers Records.

Dagens Top 5 skivbutiker:
1. http://www.finderskeepersrecords.com/
2. http://www.roughtrade.com/
3. http://www.b-music.co.uk/shop/
4. http://www.twistednerve.co.uk/
5. http://www.moviegrooves.com/


Pssst. Kolla även in Yamasuki - Aisere i Love you..Har inte Kicki Danielsson snott den och gjort den till en schlagerhit?

Etiketter:

fredag, februari 02, 2007

Last weekend

Dagens top 5

1. Bryan Ferry - Same Old Scene
2. Chk Chk Chk - A New Name
3. Ratatat - Loud Pipes
4. D.I.E - Get Up
5. Moment of Truth - Loving you is killing me(gambafreaks_vs_fedo_club_mix)

Etiketter:

hit counter
counter
<body>